Події

Слідство встановило всіх, хто контактував із нардепом Поляковим незадовго до його смерті, - МВС

Слідство встановило всіх осіб, які перебували з народним депутатом Антоном Поляковим перед його смертю, була ще і третя людина в компанії з депутатом, повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"У нас є встановлений свідок (таксист, який підвозив Полякова, - ІФ), він дав показання... Ті показання, які він дає зараз офіційно, під протокол, відрізняються від того, що він казав одразу, під час спілкування на місці з поліцейськими", - сказав Шевченко журналістам у вівторок у Києві.

Зокрема, як зазначив директор департаменту, таксист спочатку говорив, що підібрав Полякова випадково, проте зараз дає свідчення про те, що він їхав за автомобілем, у якому перебував Поляков з іншим свідком.

"З ним (таксистом - ІФ) правоохоронці наразі проводять слідчі дії, щоб повністю встановити місце, роль і щирість кожного з трьох свідків", - додав він.

При цьому Шевченко наголосив, що в рамках розслідування справи підозри поки що нікому не висувалася.

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю, 8 жовтня, до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". Причиною смерті Полякова, за попередньою інформацією правоохоронців, є гостра коронарна недостатність.

Смерть Полякова могла настати внаслідок хронічного захворювання або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою, заявив на брифінгу в п'ятницю начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Пізніше нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що в померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон.

Похорон народного депутата Антона Полякова відбудеться в понеділок, 11 жовтня, в Чернігові.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив, що в організмі померлого Полякова, крім алкоголю, виявили метадон, що, можливо, стало причиною смерті. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання або отруєння.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ