Події

Столичні правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях КО "Київзеленбуд"

Столичні правоохоронці в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади міста Києва проводять обшуки в приміщенні Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень "Київзеленбуд".

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у вівторок, слідство встановило, що між КО "Київзеленбуд" та приватним підприємством було підписано договір підряду з виконання робіт із благоустрою Куренівського парку в Подільському районі.

"Після завершення робіт сторони підписали акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеними обсягами та вартістю. Згідно з висновком комплексної комісійної судової товарознавчої та судової економічної експертизи столичному бюджету завдано збитків на суму приблизно 800 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що за цим фактом вже було повідомлено про підозру заступнику генерального директора "Київзеленбуду" та підряднику за 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 КК України.

"У зв'язку з виникненням необхідності вилучення документів, що мають значення для кримінального провадження, 12 жовтня 2021 року на підставі постанови суду в службових приміщеннях КО "Київзеленбуд" розпочато обшуки", - зазначають у прокуратурі.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Як повідомлялося, 5 жовтня заступнику генерального директора київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень "Київзеленбуд" та керівнику підрядної організації повідомили про підозру в привласненні коштів територіальної громади міста Києва та службовому підробленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ