Події

SpaceX має намір усередині жовтня запустити на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Американська компанія SpaceX планує в середині жовтня вивести на орбіту чергову партію з 51 інтернет-супутника Starlink, випливає з даних спеціалізованого сайту Spaceflight Now.

Запуск важкої ракети-носія Falcon 9 з міні-супутниками для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink передбачається здійснити зі стартового майданчика на авіабазі космічних сил США Ванденберг в Каліфорнії замість космодрому на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Дату запуску SpaceX поки що не оголосила. Це буде вже 32-тє виведення на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже налічує 1789 космічних апаратів.

Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (а в подальшому – з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $10 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ