Події

Україна та ЄС обговорюють можливий початок військово-навчальної місії - МЗС

Українська та європейська сторони наразі обговорюють різні модальності подальшої взаємодії, однією з можливих опцій є початок військово-навчальної місії Євросоюзу в Україні, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна та Європейський Союз підтримують регулярний діалог у контексті Спільної політики безпеки та оборони ЄС. Нагадаю, що в рамках цієї політики в грудні 2014 року на території нашої держави розгорнулася Консультативна місія ЄС із реформування громадського сектора безпеки України (EUAM). Українська та європейська сторони наразі обговорюють різні модальності подальшої взаємодії. Одна з можливих опцій - початок військово-навчальної місії Євросоюзу в Україні", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За словами речника МЗС України, така місія могла б охопити сфери, поки що не покриті EUAM.

"Насамперед ідеться про освітній сектор, підвищення професійної підготовки українських військовослужбовців. Контакти з цього питання тривають. Переконані, що початок військово-навчальної місії відповідає стратегічним інтересам і України, і ЄС", - наголосив Ніколенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ