Події

Якісне облаштування всього кордону –питання, яке необхідно вирішити впродовж 2022-2023 років

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив про необхідність облаштування українського кордону, як зі східного, так і західного боку в 2022 і 2023 році, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Якісне облаштування всього кордону - це питання, яке ми повинні однозначно вирішити протягом наступних 2-х років за президентською програмою. Ми плануємо в наступному році облаштувати українсько-російську і українсько-білоруську ділянку кордону. За рік, у 2023-му, повинен бути оснащений західний кордон. Сьогодні з висоти пташиного польоту ми мали можливість подивитися на кордон з Польщею. Наше завдання - спланувати, ознайомитися з тим, як все влаштовано, як працює, і що ще потрібно зробити", - цитує прес-служба слова Монастирського.

Як повідомляється, 2 жовтня в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Рава-Руська" глава Держприкордонслужби Сергій Дейнеко ознайомив Монастирського з правилами перетину громадян і транспортних засобів і заходами, які вживаються для протидії поширенню COVID-19 на території України. Зокрема, щодо застосування прикордонниками електронної перевірки COVID-19 сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.

Також продемонстровано програмне забезпечення "SafeBorder", що дає можливість прикордонникам автоматизовано перевіряти силу документа і його приналежність відповідній особі при перетині українського кордону. Зазначається, що міністр особисто перевірив його роботу, надавши свій сертифікат про вакцинацію.

"Ми прибули в пункт пропуску, щоб подивитись, як працюють прикордонники в умовах пандемії, оскільки уряд планує внести певні зміни в роботу з сертифікатами. Ми хочемо вивчити це питання", - сказав міністр МВС.

Як повідомляється, на "зеленій" ділянці Монастирський ознайомився з організацією охорони держкордону за допомогою рухомого тепловізійного комплексу на базі автомобіля "Торсус" і безпілотних літальних комплексів. Побував на лінії кордону, де облаштована контрольно-слідова смуга і вежі для спостереження.

Крім того, Монастирський ознайомився з порядком роботи зміни оперативно-чергової служби та комплексом відеоконтролю, який допомагає стежити за пунктом пропуску. Окремо продемонстровано порядок здійснення контролю за прикордонними нарядами за допомогою системи JPS-навігації та доведення інформації у разі виникнення обстановки.

"Західний і східний кордони - це різні кордони за настроєм, за напруженням, але поспілкувавшись із прикордонниками, настрій один - захистити Україну від зовнішнього ворога, від РФ, побудувати державний кордон", - сказав Монастирський.

Він також додав, що з президентом України Володимиро Зеленським обговорював питання підвищення заробітної плати для співробітників Держприкордонслужби.

"Я переконаний, що і тягар, який ви несете, і відповідальність, з якою ви щодня працюєте, мають бути належним чином оцінені з боку держави. Звичайно, не все відразу вийде, але політична воля до облаштування кордону, до створення умов і належного грошового забезпечення безперечно є", - наголосив міністр.

Також він подякував військовослужбовцям за службу і разом із главою Держприкордонслужби нагородив відзнаками прикордонників Львівського прикордонного загону.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ