Події

США продовжують перевіряти пов'язані з "Північним потоком-2" організації на предмет їх внесення до санкційних списків - посол

Вашингтон продовжує перевіряти низку компаній, що мають стосунок до газопроводу "Північний потік-2", на предмет їх можливого підпадання під санкційне законодавство США, заявив в інтерв'ю "Інтерфаксу" (Interfax.ru) американський посол у Москві Джон Салліван.

"Що ж стосується санкцій, ми продовжуємо перевіряти деякі організації, діяльність яких може підпадати під санкційне законодавство. У США це питання права. Адміністрація, як і раніше, цим займається і зобов'язана займатися за законом", - сказав він.

Так Салліван, зокрема, відповів на запитання про те, чи продовжать США чинити перешкоди проекту, чи вважають його існування вже неминучим фактом.

"Адміністрація продовжить застосовувати цей закон ("Про захист енергетичної безпеки Європи" - ІФ). У зв'язку з "Північним потоком-2" ми внесли до санкційних списків сімох громадян і понад 15 суден. Але це встановлений Конгресом правовий обов'язок, і ми продовжуватимемо його виконувати", - зазначив Салліван.

Високопоставлений американський дипломат нагадав, що позиція США щодо протидії "Північному потоку-2" добре відома.

"Але ви також знаєте, що з урахуванням повного завершення будівництва газопроводу і його сертифікації США та Німеччина уклали угоду для вирішення питань енергетичної безпеки та особливої енергетичної безпеки України", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ