Події

Україна й Туреччина підписали Меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації БПЛА

У присутності президента України Володимира Зеленського був підписаний Меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та компанією Bayraktar Savunma з будівництва та облаштування навчально-випробувального центру для обслуговування, ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів, а також навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією БПЛА Bayraktar.

Як повідомляє Офіс президента України на своєму сайті, з української сторони документ підписав міністр оборони Андрій Таран, з турецької - генеральний директор компанії Bayraktar Халук Байрактар.

"Ми очікували цього моменту дуже довго. Це важлива подія для нас", - наголосив Зеленський.

Глава держави також висловив вдячність президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку реалізації проекту.

Згідно з документом, Bayraktar побудує центр на землях поблизу Василькова, що належать Міноборони України. Як планується, згодом в Україні будуть побудовані та працюватимуть декілька таких центрів.

За інформацією Міністерства оборони, наступним етапом буде налагодження українсько-турецького виробництва БПЛА.

"Bayraktar планує інвестувати власні кошти в будівництво в Україні заводу з виготовлення безпілотників, де працюватимуть українські фахівці. Це створить нові робочі місця та забезпечить надходження до державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ