Події

Дві третини поляків вважають трактування історії "слабкою сферою" відносин з Україною - дослідження

Дві третини польських респондентів назвали трактування історії "слабкою сферою" польсько-українських відносин, свідчать результати соціологічного дослідження "Поляки і українці в щоденних контактах", проведеного польською компанією MASMI і української InfoSapiens.

"Пам'ять про трагічні масові вбивства на Волині затьмарила польсько-українські відносини на початку 2000-х. Ми очікували, що історичну пам'ять буде відображено у відповідях на наше опитування, особливо з польської сторони. І дійсно, дві третини польських респондентів назвали трактування історії слабкою сферою польсько-українських відносин, а для 83% із них відвідування України лише погіршило ситуацію", - зазначається в матеріалах опитування.

Разом із тим лише 10% респондентів зазначили, що історія - це те, що може виправити польсько-українські відносини, і лише небагато хто вважає, що це має бути пріоритетом у майбутньому. В українській вибірці на питання щодо спільної історії відповіли тільки 87 осіб.

Організаторами соціологічного дослідження виступили представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Польщі, Східноєвропейський коледж Яна Новака-Езеранського у Вроцлаві, Рада зовнішньої політики "Українська призма".

Дослідження провели польська компанія MASMI і українська InfoSapiens паралельно в обох країнах у грудні 2020 року методом онлайн-інтерв'ю (CAWI) з репрезентативними вибірками з Польщі (1051 респондент) і України (2243 респонденти).

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ