Події

Південна Корея продовжить докладати зусиль щодо стабілізації ситуації на Корейському півострові і налагодженню відносин з КНДР

Південна Корея продовжить зусилля щодо стабілізації ситуації на Корейському півострові і просуванню міжкорейських відносин, що опинилися в глухому куті, незважаючи на запуск ракети КНДР, повідомляє "Ренхап" з посиланням на міністерство у справах об'єднання двох Корей.

"Стосовно таких дій, як запуски ракет Північчю, які посилюють військову напруженість, ми будемо продовжувати працювати над мирним і стабільним врегулюванням ситуації на Корейському півострові", - заявив журналістам представник міністерства у справах об'єднання.

"(...) Позиція уряду також полягає в тому, щоб продовжувати працювати над просуванням миру і міжкорейських відносин на Корейському півострові за допомогою діалогу і співпраці", - додав чиновник.

Раніше військові Південної Кореї повідомили, що КНДР провела випробувальний пуск ракети малої дальності у бік Японського моря. При цьому не уточнюється, чи була ракета балістичною.

Тим часом, японські ЗМІ з посиланням на уряд повідомляють, що імовірно КНДР запустила балістичну ракету.

Запуск ракети відбувся через кілька днів після того, як сестра північнокорейського лідера Кім Е Чжон заявила, що Пхеньян може оголосити про офіційне закінчення Корейської війни і готовий обговорювати проведення міжкорейського саміту, якщо Південна Корея буде ставитись до КНДР "зі справедливістю" і взаємною повагою.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ