Події

З початку доби порушень режиму тиші на Донбасі не зафіксовано-штаб ООС

Із початку доби російські найманці на Донбасі не порушували режим припинення вогню, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил вранці в неділю.

"Протягом поточної доби, 26 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", - зазначено у зведенні.

При цьому, збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню, 2 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Зокрема, у напрямку Верхньоторецького противник вів вогонь із заборонених мінометів калібру 120 мм та артилерійських систем калібру 122 мм. Поблизу Мар'їнки російські найманці здійснили прицільний обстріл українських позицій зі стрілецької зброї. У районі Лебединського окупанти застосували заборонені міномети калібру 82 мм, стрілецьку зброю, а також ручні та станкові протитанкові гранатомети. У бік Водяного ворог вів обстріли зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі, стан його здоров'я задовільний.

"Військовослужбовці Об'єднаних сил відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння", - наголосили в штабі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ