Події

СБУ знешкодила угруповання, яке викрало дочку депутата Полтавської облради

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) знешкодили злочинне угруповання, яке займалося викраденням людей і вимаганням грошей за їх звільнення, після викрадення дочки одного з депутатів Полтавської обласної ради.

Як повідомляється на сайті відомства, організатором угруповання є людина, яка нині перебуває за гратами. Його звинувачують у скоєнні умисного вбивства з особливою жорстокістю, тому вироком суду він перебуває в Київському слідчому ізоляторі. Незважаючи на позбавлення волі, він розробив план й організував викрадення дитини: підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільникові винагороду в розмірі $100 тис.

Викуп за дочку депутата становив $470 тис, кошти мали бути перераховані на електронний гаманець біткоїнами.

"Зловмисникам, за сприяння додатково залучених осіб, вдалося викрасти дівчинку, після чого вони вступили в перемовини з її батьками. Вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини. Незважаючи на те, що викрадачі застосовували виняткові заходи конспірації, а саме спілкувалися між собою та з батьками дівчини виключно через Telegram-канал або приховану інтернет-мережу "Даркнет", правоохоронці змогли встановити та затримати їх... Зловмисникам повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 (вимагання) і ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи. Встановлюються інші причетні до правопорушення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ