Події

Франція та Німеччина жалкують про закінчення мандата Місії спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні

Франція та Німеччина висловлюють жаль із приводу рішення Російської Федерації виступити проти продовження мандата місії спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску через російсько-український кордон "Гукове" і "Донецьк".

Про це йдеться в спільній заяві речників міністерств закордонних справ Франції та Німеччини, повідомляє сайт посольства Франції в Україні.

"Протягом семи років Місія надає об'єктивну інформацію про ситуацію на російсько-українському кордоні, підвищуючи прозорість і зміцнюючи довіру. Її припинення необоротно послабить моніторинг міждержавного кордону, передбачений Мінським протоколом від 5 вересня 2014 року", - наголошується в повідомленні.

У посольстві нагадали, що створення Місії та затвердження її мандата було ініційоване міністрами закордонних справ країн "нормандського формату" для поліпшення ситуації у сфері безпеки та зміцнення взаємної довіри.

"Ми закликаємо Російську Федерацію конструктивно брати участь у наших спільних зусиллях із пошуку довгострокового вирішення конфлікту", - наголошується у заяві.

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що рішуче засуджує намір Росії не продовжувати мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на російських прикордонних пунктах пропуску "Гукове" і "Донецьк" після 30 вересня 2021 року.

Співчуття з приводу того, що не вдалося досягти консенсусу щодо продовження мандату Місії також висловила чинна голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ