Події

Макрон вважає за можливе частково скасувати "санітарні перепустки" в разі поліпшення ситуації з COVID-19

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер заявив, що коли ситуація з коронавірусом у країні покращиться, то скасування "санітарних перепусток", які потрібні, зокрема, під час відвідування ресторанів і поїздок потягом і літаком, стане можливим.

Виступаючи на зустрічі Спілки місцевих підприємств (U2P), французький лідер відзначив результати дії "санітарних перепусток", які, за його словами, в умовах пандемії стали "інструментом управління, що дало змогу уникнути закриття" підприємств.

Він зазначив, що як тільки умови в галузі охорони здоров'я дозволять, перепустки в деяких регіонах країни може бути частково скасовано. "І це станеться не в дуже далекому майбутньому", - пообіцяв Макрон. Президент додав, що готовий піти на цей крок "там, де вірус практично не поширюватиметься".

У Франції з 9 серпня запроваджено спеціальні перепустки з QR-кодом, які підтверджують, що їхні власники або мають свіжий негативний результат тесту на коронавірус, або вакциновані, або перехворіли COVID-19. Ці сертифікати необхідно пред'являти в транспорті, крім міського громадського, під час відвідування ресторанів і кафе, музеїв, виставок, концертів та інших місць культурного відпочинку. Наразі планується, що перепустки застосовуватимуть до 15 листопада.

На початку вересня Макрон заявив, що не може виключати продовження обов'язкового використання "санітарних перепусток" і після 15 листопада.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ