Події

У прикордонному районі Закарпаття знайшли тайник із вибухівкою і протитанковими гранатами

 СБУ знайшла в Закарпатській області тайник з арсеналом бойових засобів ураження; зі схованки, серед іншого, вилучено понад 2 кг вибухівки та реактивні протитанкові гранати.

Як повідомляє прес-центр СБУ, тайник було обладнано у залишеній будівлі в одному з селищ Берегівського району.

Під час слідчо-оперативних дій правоохоронці затримали зловмисника, причетного до облаштування схрону. Встановлено, що затриманий є одним з організаторів злочинного угруповання, яке займається нелегальним збутом зброї.

Під час огляду схованки співробітники СБУ виявили: майже 2 кг тротилу; 400 г пластиду; 10 засобів для ініціювання вибуху; 3 реактивних протитанкових гранати; 4 постріли до гранатометів ВОГ-25; 39 гранат РГД-5 і Ф-1.

Вилучені засоби ураження скеровано на експертизу.

Правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього. Встановлюються джерела надходження виявлених засобів ураження.

Заходів із викриття і блокування протиправної діяльності вживали співробітники Управління СБУ в Закарпатській області у взаємодії з обласним управлінням Національної поліції і за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ