Події

Ураган "Олаф" обрушився на тихоокеанське узбережжя Мексики

Ураган "Олаф" досяг мексиканського штату Південна Нижня Каліфорнія на тихоокеанському узбережжі країни, де почався шквалистий вітер і пройшли проливні дощі, повідомляє в п'ятницю Associated Press.

За даними Національного центру стеження за ураганами США, пориви вітру досягали 44 метрів за секунду. Хвилі піднімалися на висоту до семи метрів.

Через ризик повеней влада ухвалила рішення про евакуацію пацієнтів державної лікарні в місті Лос-Кабос. Рейси в аеропортах Лос-Кабоса і Ла-Паса були скасовані, а порти закрилися для невеликих суден.

Після попереджень про наближення урагану відкрили спеціальні притулки, а місцевим школярам сказали залишатися в п'ятницю вдома.

"Олаф" як ураган другої категорії обрушився на мексиканське узбережжя в ніч на п'ятницю.

Зараз ураган вже ослаб і був перекваліфікований на тропічний шторм. Повідомлень про постраждалих і серйозні збитки не надходило. Однак без електропостачання залишилися близько 60% місцевих жителів.

Водночас синоптики закликають місцевих жителів не розслаблятись і попереджають, що сильні дощі можуть викликати "значні і небезпечні для життя повені і зсуви".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ