Події

Перед поїздкою Зеленського в США влада терміново закрила справу проти Порошенка

Кримінальне провадження проти п'ятого президента України Петра Порошенка, розпочате за заявою олігарха Ігоря Коломойського, закрито перед візитом чинного глави країни Володимира Зеленського в США, повідомили адвокати Порошенка.

"Буквально синхронізовано з вильотом президента Зеленського до США було закрито кримінальне провадження, яке в свій час було зареєстровано за заявою Коломойського", - цитує сайт партії "Європейська солідарність" адвоката Ігоря Голованя.

Як повідомляється, Порошенка і керівництво тодішнього Нацбанку України, Гонтареву і Рожкову звинувачували в тому, що вони "заважали господарській діяльності" Коломойського, в тому, що вони "розкривали комерційну таємницю" Коломойського, "зловживали владою і посадовим становищем".

Зазначається, що розслідування велося понад рік, але перед візитом Зеленського в США було закрито в терміновому порядку.

За словами адвоката Іллі Новікова, "Зеленський чудово знав, що у США, якщо до моменту, коли він туди прилетить і почне зустрічатися, ці провадження все ще будуть в активному режимі, будуть розслідуватися – це викличе запитання, і він хотів їх уникнути".

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ