Події

"Київметробуд" має намір через суд перенести термін введення метро на Виноградар

АТ "Київметробуд" подало позов до комунального підприємства "Київський метрополітен" про внесення змін до договору про будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар у частині перенесення термінів введення об'єкта на 2023 рік.

Як випливає з судового рішення від 20 серпня, позивач має намір перенести термін введення готового об'єкта до 12 травня 2023 року, а термін дії договору - до 16 червня 2023 року.

Господарський суд Києва прийняв позов до розгляду і відкрив провадження у справі.

За даними "Прозорро", АТ "Київметробуд" стало переможцем тендеру на будівництво станцій "Проспект Правди" і "Мостицька" у 2018 році. Вартість робіт, запропонована переможцем, становила 5 млрд 981,2 млн грн.

Відповідний договір між АТ "Київметробуд" і КП "Київський метрополітен" було укладено 20 листопада 2018 року. Згідно з ним, передання готового об'єкта призначено на 26 листопада 2021 року за умови доведення цільового бюджету, термін договору спливає 31 грудня 2021 року.

Раніше в липні-2021 КП "Київський метрополітен" повідомляло, що спорудження станцій на Сирецько-Печерській лінії метрополітену відбувається відповідно до встановленого графіка, а підрядник не звертався щодо зміни термінів. Окрім того, зазначали в КП, фінансування проекту з бюджету здійснюється передбаченим обсягом.

Рішення суду

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ