Події

Експертна робоча група в рамках ТКГ складе список шахт із ризиком затоплення

Експертна робоча група в рамках Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу до наступного свого засідання підготує список шахт, яким загрожує затоплення, з метою визначення механізму фінансування технічних проектів для запобігання екологічним ризикам.

Відповідну заяву в четвер у Facebook зробила представниця Української делегації в соціально-економічній підгрупі в ТКГ, радниця глави Офісу президента України Вікторія Страхова.

"До наступного засідання (експертної групи - ІФ) учасники запропонують список відповідних об'єктів (шахт), які будуть предметом роботи експертної групи. Результати роботи експертної групи буде використано в роботі підгрупи ТКГ із соціальних та екологічних питань для визначення механізмів фінансування технічних проектів для запобігання екологічним ризикам, пов'язаним із затопленням шахт", - написала Страхова.

Вона зазначила, що "рано чи пізно можуть реалізуватися ризики затоплення шахт, що призведе до забруднення і питної води, і ґрунтів". "Працюємо над запобіганням таким негативним сценаріям", - написала вона.

Як повідомляється, 2 вересня відбулося засідання експертної робочої групи з екологічних питань, пов'язаних із затопленням шахт уздовж лінії розмежування.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ