Події

РФ заперечує проти продовження мандата Місії прикордонних спостерігачів ОБСЄ РФ на пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" - місія США в ОБСЄ

РФ заперечує проти продовження мандата Місії прикордонних спостерігачів ОБСЄ РФ на пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на кордоні з Україною, повідомила місія США в ОБСЄ.

"Нинішнє заперечення РФ проти продовження мандата Місії прикордонних спостерігачів ОБСЄ виглядає лише останнім у довгій низці невиконаних обіцянок і останньою демонстрацією Росією того, що підтримання добрих відносин зі своїми сусідами просто не є пріоритетом", - йдеться в повідомленні на сторінці місії США в ОБСЄ у Twitter у четвер.

Повірена у справах місії США при ОБСЄ Кортні Остріан наголосила, що Сполучені Штати глибоко шкодують про те, що Російська Федерація зазначила, що вона не приєднається до консенсусу щодо продовження мандата місії і механізмів фінансування наприкінці вересня, незважаючи на чітку впевненість з боку держав-учасниць у тому, що Місія прикордонних спостерігачів відграє значну роль як захід побудови довіри і гарантія прозорості.

"Як зазначалося в заявах у Постійній раді, як сьогодні, так і раніше держави-учасниці твердо переконані в тому, що місія ефективно і професійно виконувала свій погоджений мандат. Я хотіла б зазначити, що мої шановні російські колеги раніше, здавалося, погоджувалися з такою оцінкою роботи Місії прикордонних спостерігачів", - йдеться в повідомленні від імені Остріан на сайті Місії США при ОБСЄ.

Вона запевнила, що Сполучені Штати і далі підтримуватимуть нинішнього голову в його зусиллях щодо пошуку способів підтримки Місії прикордонних спостерігачів та її цінної роботи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ