Події

Кличко відкрив новий громадський простір і фонтан на Арсенальній площі

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті нового громадського простору на Арсенальній площі, який відреставрували в рамках проекту A-Station, повідомила прес-служба КМДА.

"Цього року приміщення Київської фортеці та Микільської брами нарешті стануть доступними для киян. Відреставровані за архівними документами, вони "оживуть" і доповнять історичну картину цього місця, – зазначив мер. – Фасад, як бачите, знову став жовтим. І реставратори відновили не тільки його, а й цінні фрагменти брами. Наприклад, голови левів на дверях і колони, які раніше прикрашали в’їзд у місто", - зазначив Кличко.

Градоначальник столиці зазначив, що кількість аналогічних оновлених локацій постійно збільшується.

"Невдовзі ми відкриємо другу чергу оновленої Пейзажної алеї. Дуже гарно там буде. А минулого тижня відкрили повністю парк на Троєщині. Понад 9,5 гектарів сучасної і комфортної зони відпочинку. Продовжуємо оновлювати інші парки і сквери та створювати громадські простори. А тут ми ще сьогодні відкриваємо "сухий" фонтан. Гарний і з підсвіткою", - цитує Кличка прес-служба мерії в повідомленні, оприлюдненому в середу ввечері.

В інформації зазначається, що на честь відкриття оновленої Арсенальної площі відбувся концерт, зокрема, за участі композитора Євгена Хмари, а також 3-D шоу на стінах Микільської брами.

Мер подякував соціально-відповідальному бізнесу, який спільно з містом взяв участь у проекті, метою якого є реставрація та редевелопмент історичних корпусів колишнього заводу "Арсенал", будівлі військової комендатури і Микільської брами.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ