Події

У відкликаних раніше вакцинах Moderna в Японії знайшли неіржавну сталь

У вакцинах Moderna, використання яких в Японії вирішили призупинити через сторонні субстанції в деяких флаконах, виявили неіржавну сталь, повідомляє в середу The Guardian.

"Неіржавна сталь зазвичай використовується в серцевих клапанах, штучних суглобах і у металевому шовному матеріалі, а також у скобах. У зв'язку з цим, очікується, що ін'єкція частинок, ідентифікованих в партіях в Японії, не призведе до підвищеного медичного ризику", - йдеться в спільній заяві компанії Takeda, яка відповідає за продаж і поширення вакцин Moderna в країні, і самої компанії Moderna.

Раніше сторонні субстанції були виявлені в 39 невикористаних флаконах у восьми різних центрах вакцинації Японії. Всі ці флакони були зроблені в Іспанії приблизно в один період часу і доставлені до Японії наприкінці липня. Міністерство схвалило рішення призупинити використання 1,63 млн доз вакцин Moderna як запобіжного заходу.

У Takeda вважають, що частинки потрапили в вакцину в результаті тертя, викликаного шматками металу в обладнанні, яке ставить пробки на флакони. Залізо було виявлено тільки у відкликаних партіях вакцини, і іспанська компанія Rovi, яка займається виробництвом і упаковкою препарату, вже вжила відповідних заходів.

За весь період пандемії в Японії було зареєстровано понад 1,48 млн випадків зараження коронавірусом і близько 16 тис. смертей від захворювання. Обидві дози вакцини в країні отримало близько 46% населення.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ