Події

У Білому домі будуть раді, якщо РФ і Китай підпишуть заяву десятка країн з безпеки виїзду людей з Афганістану

США вітали б підписання Росією і Китаєм спільної заяви десятка країн, щодо безпеки виїзду цивільних осіб з Афганістану, заявили в понеділок у Білому домі.

"Це - відкритий лист, вони можуть ще його підписати, ми б це вітали", - сказала прес-секретар Білого дому Дженніфер Псакі, відповідаючи на питання журналіста про те, як поставився б Вашингтон до підписання листа Москвою і Пекіном.

Вона зазначила, що США будуть продовжувати роботу з іншими країнами, зокрема з Росією і Китаєм, щоб забезпечити можливість безпечного виїзду іноземців та афганців, що співпрацювали з ними.

Американські ЗМІ пояснюють, що йдеться про заяву, опубліковану держдепом 29 серпня. Підписантами документа значаться близько 100 країн, зокрема, це США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Ізраїль, Італія, Іспанія, Туреччина.

У заяві йдеться, що ті, хто підписав її "віддані гарантуванню того, щоб наші громадяни, резиденти, співробітники, афганці, які працювали з нами, і особи, які перебувають у небезпеці, продовжували вільно залишати Афганістан". У ній наголошується, що "отримані запевнення" з боку "Талібану" про те, що особи, які мають дозволи на в'їзд до країн зі списку підписантів, зможуть "безпечно та впорядковано" відправлятися за цими напрямками.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ