Події

31 серпня: Яке сьогодні свято

Сьогодні, 31 серпня 2020 року - Міжнародний день боротьби із передозуванням наркотиків. Його відзначають з метою залучення уваги до усвідомлення передозування наркотиками, проблеми, яка часто забувається, проте є головною причиною смертності серед споживачів ін'єкційних опіатів.

У Польщі святкують - День Солідарності і Свободи, у Молдові - День державної мови, в Киргизстані, Тринідаді і Тобаго, і Малайзії - День Незалежності, День пам'яті жертв репресій вшановують в Узбекистані.

Також сьогодні - день боротьби з провалами у пам'яті; день блогу; день традиційної африканської медицини; У США - день штату Південна Кароліна, день їжі на свіжому повітрі, день суміші із сухофруктів і горіхів, день cвахи; день учителя в Сінгапурі; день гепарда в Ірані.

Православна церква вшановує пам'ять мучеників - Лавра і Фрола, рідних братів, майстерних мулярів. Коли правитель міста, в якому вони жили, видав указ, згідно з яким Фрол і Лавр мали відправитися на будівництво язичницького храму, то плату, яку брати отримали за роботу, вони роздали бідним і постійно прагнули проповідувати Слово Боже.

Традиції: Коней на Флора і Лавра (Фролів день) чистили, дбайливо мили, заборонялося їх використовувати для роботи, їхню гриву прикрашали стрічками, годували досхочу свіжим вівсом і сіном, а воду давали у своїх капелюхах.

Господині сьогодні пекли печиво у формі підкови, а іноді і у вигляді коней, причому з двома головами.

Прикмети:

Повітря прозоре й свіже - до негоди; низькі хмари - до негоди; спекотний день, а сонце за хмарами сховалося - до дощу; не встигнеш посіяти жито на Фрола - буде поганий урожай у наступному році; якщо на Флора не посієш, один бур'ян вродить.

Іменини: Георгій, Григорій, Денис, Євген, Єгор, Омелян, Іван, Іларіон, Лев, Лука, Макар, Михайло, Еміль, Ян, Уляна, Юліана

На думку астрологів, сьогодні чудовий день для вирішення важливих питань.

Цього дня, в 1898 році було відкрито Київський політехнічний інститут.

1919 - У ніч з 30 на 31 серпня Київ визволено від більшовиків об'єднаними силами Української Галицької армії і Дієвої армії Української Народної Республіки.

1939 - Верховна Рада СРСР ратифікувала радянсько-німецький пакт про ненапад.

1987 - Відбувся реліз відомого альбому Майкла Джексона під назвою ''Bad''.

1994 - У Берліні відбулась урочиста церемонія виведення російських військ з Німеччини.

1995 - На навколоземну орбіту запущено перший український науково-дослідний супутник Січ-1.

2002 - Відбувся політ першого автожиру незалежної України КП-01, створений столичною компанією ''Київпром''.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ