Події

Помер екс-президент МОК Жак Рогге

Колишній президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге помер у неділю у віці 79 років, повідомив МОК.

"З великим сумом МОК повідомляє про кончину колишнього президента комітету Жака Рогге. Йому було 79 років", - йдеться в повідомленні, опублікованому в Twitter МОК.

Рогге був восьмим президентом МОК і займав цей пост з 2001 до 2013 рр., після чого отримав титул почесного президента.

Рогге був ортопедом у сфері спортивної медицини. Протягом усього життя він також дуже любив спорт - він був чемпіоном Бельгії з регбі, очолював національну команду, 16-кратним національним чемпіоном Бельгії і чемпіоном світу з вітрильного спорту, брав участь у змаганнях з вітрильного спорту на Олімпіадах 1968, 1972 і 1976 років.

Згадуючи Рогге, нинішній президент МОК Томас Бах сказав: "Перш за все, Жак любив спорт, і він передавав свою пристрасть кожному, хто його знав. Його пристрасть до спорту була заразливою".

"Він був видатним президентом, який допоміг модернізувати і змінити МОК. Особливо його запам'ятають за передові ідеї в юнацькому спорті, при ньому почалися юнацькі Олімпійські ігри. Він також виступав за чистоту спорту і безупинно боровся проти допінгу", - наголошується в повідомленні МОК.

На знак скорботи МОК ухвалив приспустити на п'ять днів Олімпійський прапор на всіх об'єктах комітету.

"Його сім'я звернулася з проханням проявити повагу до приватного життя в цей сумний час, будь-який зв'язок буде здійснюватися через структури МОК", - наголошується в повідомленні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ