Події

Посольство США в Афганістані рекомендувало співгромадянам терміново покинути район аеропорту Кабула в зв'язку з інформацією про загрози

Американське посольство в Афганістані розповсюдило повідомлення, в якому, посилаючись на достовірну інформацію про загрози, закликало всіх громадян США, які очікують евакуації біля воріт кабульського аеропорту, терміново покинути цей район.

"У зв'язку з конкретною, що заслуговує на довіру інформацією про загрозу, громадяни США поблизу аеропорту Кабула, включно з південними воротами, воротами поблизу нового міністерства внутрішніх справ і біля заправної станції Панджшер, повинні негайно покинути цей район", - йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

Дипмісія попередила: "Уникайте поїздок в аеропорт дотепер".

У четвер в результаті теракту поблизу кабульського аеропорту загинули 13 американських військових і понад 150 афганців. Відповідальність за вибух, здійснений терористом-смертником, взяла на себе "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Напередодні президент США Джо Байден попередив про можливі нові теракти ІДІЛ.

"Наші командири повідомили мені, що напад досить імовірний у найближчі 24-36 годин", - сказав Байден журналістам, додавши, що він доручив вжити всіх можливих заходів для захисту військовослужбовців, які здійснюють охорону аеропорту і допомагають доставляти туди евакуйованих американців.

Пентагон інформував, що зараз аеропорт охороняють близько 4 тис. американських військових, їх евакуація вже почалася в зв'язку з наближенням крайнього терміну виведення військ - 31 серпня.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ