Події

Німецькі соціал-демократи вперше за 15 років обігнали партію Меркель - опитування

Соціал-демократична партія Німеччини СДПН уперше за останні 15 років обігнала за рівнем підтримки виборців Християнсько-демократичний союз ХДС канцлера Ангели Меркель, свідчать результати опитування дослідницького інституту Forsa.

За даними опитування, за партію Меркель зараз готові голосувати 22%, а за соціал-демократів - 23%. На третьому місці за рівнем підтримки зараз "Зелені" з 18% голосів, за ними слідує "Вільна демократична партія Німеччини" з 12%, права "Альтернатива для Німеччини" з 10% і "Ліві" з 6%.

Опитування проведене з 17 до 23 серпня на замовлення медіагрупи RTL, у дослідженні взяли участь 2 тис. 504 людини, похибка становить 2,5%.

Зі свого боку, Меркель не вважає, що потрібно щодня стежити за результатами соцопитувань, слід чекати реальних підсумків виборів у ФРН.

"Ми, або партія - я сама не братиму участі у виборах - бореться, і у нас є надія на хороший результат", - сказала вона журналістам у Берліні у вівторок, коментуючи дані соцопитування.

На її думку, не треба "дивитися щодня на результати опитування".

"В остаточному підсумку рахують голоси громадян у виборчому кошику", - зазначила вона. За її словами, уряд ФРН вирішує актуальні проблеми, такі, як пандемія коронавірусу або ситуація в Афганістані, "у найкращий для громадян ФРН спосіб".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ