Події

У Кривому Розі до Дня Прапора відкрили флагшток висотою 72 метри

Флагшток висотою 72 метри урочисто відкрили під час святкування Дня Прапора в Кривому Розі Дніпропетровської області.

Як повідомляє Дніпровська обласна державна адміністрація, об'єкт звели в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Під час урочистостей на флагшток підняли прапор розміром 12х18 м.

"Декілька років тому втілили такий патріотичний проект у Дніпрі. Встановили тоді найвищий у країні флагшток із найбільшим Державним Прапором. Ініціативу підхопили інші регіони. Тепер знакове місце з'явилося і в Кривому Розі", - сказав голова Дніпропетровської обладміністрації Валентин Резніченко.

За словами проектувальника Андрія Матвєєва, конструкція флагштока в Кривому Розі відрізняється від дніпровського аналога. Його особливістю є те, що кронштейни, щогли і кріплення сховали під землю.

"Ми починаємо відзначати 30-річчя Незалежності України великим святом. У Кривому Розі піднявся Прапор на один з найбільших в Україні флагштоків. Це наш символ віри в себе, віри один в одного. Нашого об'єднання заради того, щоб країна розвивалася", - сказав заступник Криворізького міського голови Сергій Мілютін.

Навколо флагштока облаштували невеликий сквер. Під час його проектування використовували природний рельєф місцевого ландшафту. До флагштоку з боку проспекту веде "місячна доріжка", яка ввечері підсвічується. Сходинки зробили з чорного граніту. Територію нового скверу озеленили, встановили лавки. У сталеві стели вмонтували панно, зроблені майстрами з Дніпропетровської області в техніці гарячої художньої емалі.

"На них – знайомі всім українцям символи: Петриківський розпис, Половецька Баба, Тарас Шевченко, Козак Мамай. Є образи, близькі криворіжцям. Це славнозвісний кар’єр та сучасний бренд міста. "Ріг достатку", виконаний у "металургійних" кольорах, гармонійно вписали у "вишиванку", - зазначають в обладміністрації.

Стели з панно оснащені QR-кодами, які дають змогу дізнатися більше про кожне зображення. Інформація - українською та англійською мовами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ