Події

Київ і Тбілісі можуть розширювати взаємодію на рівні ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ГУАМ, ООН для досягнення миру на своїх територіях - Разумков

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков провів зустріч із прем'єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі, під час якої сторони обговорили інтенсифікацію співпраці між країнами, зокрема в питанні досягнення миру на територіях обох країн.

Як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради, Разумков зазначив, що Київ і Тбілісі можуть розширювати спільний вплив на рівні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), ПА НАТО, ПА ГУАМ, ООН і на інших майданчиках для досягнення миру на своїх територіях.

Він також заявив, що Україна цінує підтримку з боку Грузії в межах діяльності Парламентської асамблеї ОБСЄ.

"Голова Верховної Ради наголосив, що Україна та Грузія мають спільну мету - членство в НАТО, і висловив сподівання, що країни зможуть одночасно її досягти", - йдеться в повідомленні.

Разумков уточнив, що наразі Україна та Грузія вже ефективно співпрацюють на багатьох міжнародних майданчиках, і заявив про впевненість у тому, що така співпраця триватиме і поглиблюватиметься. "Сьогодні ми бачимо інтенсифікацію наших відносин. Ми її можемо імплементувати не тільки в економіку, а й на всі напрями нашої взаємодії", - зазначив спікер парламенту.

Обговорюючи питання збереження територіальної цілісності обох країн, Разумков наголосив, що Україна відстоює свою територіальну цілісність не тільки зі зброєю в руках, а й дипломатичним шляхом, зокрема застосовуючи Нормандський і Мінський формати для врегулювання ситуації на Донбасі, й "Кримську платформу" для деокупації Кримського півострова.

У свою чергу прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі наголосив, що Україна для Грузії є не тільки дружньою державою, а й стратегічним партнером. Він також уточнив, що обидві країни мають схожі цілі, а також схожі виклики, один з яких - агресія Російської Федерації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ