Події

РФ кричуще порушує права людини в окупованому Криму - Зеленський

Російська окупаційна адміністрація Кримського півострова кричуще порушує права людини на тимчасово окупованому півострові, вважає президент України Володимир Зеленський.

Відповідну заяву він зробив у Twitter у вівторок, реагуючи на проведення незаконних обшуків і затримання п'яти кримських татар у Криму.

"РФ знову кричуще порушує права людини в окупованому Криму. Сьогодні вранці у домівках кримських татар відбулися обшуки й затримання. Ці неприпустимі переслідування мають бути негайно припинені, а люди – звільнені. Світова спільнота має належним чином відреагувати на порушення", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, у вівторок після проведення о 4:00 обшуків у будинках кримських татар у Сімферопольському і Бахчисарайському районах тимчасово окупованої РФ Автономної Республіки Крим і в Балаклавському і Нахімовському районах міста Севастополя, були незаконно затримані п'ятеро громадян України, всі - кримські татари: імам Раїф Февзієв та активісти Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв.

З огляду на це Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест і звинуватило Росію в бажанні створити провокаційну ситуацію на півострові напередодні установчого саміту міжнародної платформи з деокупації Криму.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ