Події

У Франції проти "санітарних паспортів" протестували близько 215 тис. осіб

За даними французького міністерства внутрішніх справ, у маніфестаціях проти "санітарних паспортів" у Франції в суботу взяли участь 214 845 людей.

Минулої суботи владою була названа цифра в 237 тис. учасників.

На вулиці Парижа цього разу вийшли 13 900 маніфестантів, тоді як 7 серпня в столиці протестували 17 тис. людей.

Загалом у Франції відбулися 217 акцій протесту. За попередніми даними, здійснено 11 затримань. Один правоохоронець отримав легке поранення.

Три маніфестації, організовані у французькій столиці різними політичними і громадськими силами, проходили загалом мирно, але все ж наприкінці акції при спробі поліції звільнити дорогу від прихильників партії "Патріоти" Флоріана Філіппо у правоохоронців полетіли пляшки, і ті відповіли розпиленням сльозогінного газу, свідчить кореспондент "Фігаро".

Сльозогінний газ поліція застосувала в Діжоні, де маніфестанти спробували проникнути в заборонену префектом для протестних акцій центральну частину міста. Окремі осередки напруженості виникали в інших містах, зокрема в Ліоні, але на тлі багатотисячної мобілізації протестувальників ЗМІ оцінюють п'яту поспіль суботу маніфестацій як спокійну.

У коментарях телеканалів зазначалося, що серед протестувальників були вакциновані від COVID-19 люди, чимало маніфестантів прийшли сім'ями, з дітьми.

У Франції 9 серпня введені спеціальні перепустки з QR-кодом, які підтверджують, що їх власники або мають свіжий негативний результат тесту на зараженість коронавірусом, або вакциновані або перехворіли COVID-19. Ці сертифікати необхідно пред'являти на транспорті, крім міського громадського, при відвідуванні ресторанів і кафе, музеїв, виставок, концертів, інших місць культурного відпочинку.

Перевіряють "санітарні перепустки" також при відвідуванні великих торговельних центрів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ