Події

Зеленський відправить двох осіб для участі в операції ЄС у Боснії і Герцеговині - указ

Президент Володимир Зеленський підписав указ №358/2021 про направлення національного персоналу для участі України в операції ЄС "Алтея" в Боснії і Герцеговині.

"Направити національний персонал (із числа військовослужбовців та працівників Збройних Сил України) загальною чисельністю до двох осіб для участі України в операції ЄС "Алтея" у Боснії і Герцеговині", - йдеться в указі, опублікованому на сайті президента в п'ятницю.

Президент діє на підставі офіційного запрошення на участь в операції від імені Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки та віце-президента Європейської комісії.

Зазначається, що рішення прийнято у зв'язку із зобов'язаннями України як держави-члена ООН і партнера асоціації з ЄС, адже "участь України в операції ЄС "Алтея" сприятиме зміцненню асоційованого партнерства між Україною і ЄС, а також всебічного співробітництва з Боснією і Герцеговиною, що відповідає національним інтересам України".

Раніше повідомлялося, що Зеленський підписав указ, яким направив у Демократичну Республіку Конго 40 осіб для участі в миротворчій місії ООН.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ