Події

"Київавтодор" підготував техзавдання із реставрації мосту Патона для нового тендеру

Комунальне підприємство "Київавтодор" підготувало технічне завдання із реставрації мосту Патона в столиці та очікує його узгодження профільним департаментом, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Київавтодор" вже двічі проводив офіційну процедуру закупівлі з розробки проектно-кошторисної документації із реставрації мосту ім. Патона. Однак через відхилення результатів тендерів Антимонопольним комітетом процес затягується", - йдеться в повідомленні.

Після узгодження нового техзавдання буде оголошено нову процедуру закупівлі.

Згідно з повідомленням, реставраційні роботи мосту включають ремонт мостового полотна, опор, з'єднань, сходів, пропілеїв та колон, оглядових прогонів та ін. Планується розширення мосту до восьми смуг, обладнання велосипедних доріжок в обох напрямках, а також буде враховано можливість розміщення трамвайних шляхів. Крім того, на мосту буде встановлено інформаційно-вимірювальні системи контролю стану об'єкта, зокрема автоматизовану систему вимірювання ваги транспортних засобів.

У КМДА наголошують, що під час реставрації повного перекриття руху мостом не планується.

Міст Патона був введений в експлуатацію у 1953 році. Реконструювали міст лише один раз, у 2004 році, коли з мосту демонтували трамвайні колії. Відтоді поточні ремонтні роботи відбувалися лише на невеликих ділянках мосту.

Міст Патона як технологічна пам'ятка епохи був відзначений пам'ятним знаком Американського зварювального товариства у 1995 році.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ