Події

Контррозвідка СБУ повідомляє про затримання агента російської військової розвідки

Контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) виявили та затримали агента Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ, який тимчасово проживає в Україні, котрий за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення Операції об'єднаних сил для збору розвідувальної інформації.

Як повідомляється на сайті СБУ в четвер, за ці дії агент він отримував грошову винагороду. "Російських кураторів цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, особовий склад підрозділів ЗСУ тощо. Шпигуна затримали на гарячому під час передання відомостей військового характеру представникові спецслужб РФ електронними каналами зв'язку", - йдеться в повідомленні.

Наразі зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру за ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту. Вирішується питання про оголошення підозри за ч.1 ст.114 (шпигунство) КК.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ