Події

Суд завершив слідство у справі про вбивство Вороненкова та перейшов до дебатів

Суд завершив 11 серпня вивчення доказів у справі проти двох осіб, обвинувачених у пособництві в умисному вбивстві екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова, і перейшов до дебатів, повідомляється на сторінці Київської міської прокуратури у Facebook.

"Прокурор у ході дебатів попросив суд визнати обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів групою осіб, вчиненому на замовлення (ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) та призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Крім того, визнати одного з обвинувачених також винним у незаконному зберіганні зброї, призначивши останньому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться в повідомленні.

На наступному засіданні суд планує заслухати сторону захисту.

Як повідомлялося, Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата, згодом Паршов помер у лікарні. Вбивця Вороненкова мав спільника – Ярослава Левенця, який із 2012 року перебуває в розшуку за економічні злочини. У співучасті в убивстві також підозрюється Ярослав Тарасенко, його затримали 16 липня. Інший затриманий – Олександр Лось - був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні 2017 року тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці - здебільшого громадяни України". Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік удови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

Досудове розслідування у справі про вбивство Вороненкова було завершено у травні 2018 року, оголошено про підозру організатору та п'ятьом учасникам. Улітку 2018 року обвинувальний акт було направлено до Шевченківського райсуду Києва. 7 серпня суд за підсумками попереднього засідання ухвалив рішення про призначення справи до розгляду у відкритому режимі судом присяжних. 18 жовтня суд розпочав розгляд по суті кримінального провадження за обвинуваченням Тарасенка та Лося у співучасті в убивстві Вороненкова.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ