Події

Польський президент підтримав відставку віце-прем'єра Говіна

Президент Польщі Анджей Дуда у середу позитивно відреагував на висловлене напередодні прохання глави уряду країни Матеуша Моравецького та підтвердив відставку віце-прем'єра Ярослава Говіна, повідомляють польські ЗМІ.

У вівторок, коли стало відомо, що Моравецький звернувся до Дуди з проханням відправити віце-прем'єра у відставку, міністри, що представляють партію Говіна "Згода", оголосили про вихід із правлячої коаліції на чолі з партією "Закон і справедливість". Водночас прес-секретар уряду Польщі Пьотр Мюллер не виключив, що прем'єр Моравецький може і не прийняти відставку міністрів від "Згоди".

Напередодні Мюллер заявив, що "дії Говіна не відповідають критеріям конструктивної співпраці в уряді, в силу цього Матеуш Моравецький звернувся до президента Анджея Дуди з проханням про відставку Говіна з посади віце-прем'єра та міністра розвитку, праці й технологій".

Експерти зазначають, що такий розвиток ситуації веде до розвалу урядової коаліції, а це, у свою чергу, загрожує необхідністю проведення позачергових парламентських виборів.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ