Події

Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство чинити тиск на РФ з метою виведення російських військ з окупованих територій Грузії

Міністерство закордонних справ України рішуче підтримує територіальну цілісність Грузії і вважає Російську Федерацію повністю відповідальною за складну гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Грузії.

Відповідну заяву МЗС України з нагоди 13-ї річниці збройної агресії РФ проти Грузії було оприлюднено в неділю.

"8 серпня 2021 року виповнюється 13 років з початку збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Внаслідок зухвалої загарбницької політики РФ, яка систематично нехтує нормами міжнародного права, суверенні території Грузії - Абхазія і Цхінвальський регіон/Південна Осетія - тривалий час перебувають під російською окупацією", - зазначають українські дипломати.

Вони наголошують, що Україна "вкотре підтверджує свою послідовну і рішучу підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також прихильність стратегічному партнерству між державами".

"Російська Федерація несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і повинна негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій", - повідомляють в МЗС України.

Там закликають міжнародне співтовариство продовжувати чинити тиск на Російську Федерацію з метою виконання нею своїх зобов'язань за угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, виведення військових підрозділів з окупованих територій Грузії - Абхазії і Цхінвальського регіону/Південної Осетії, а також здійснення інших заходів з демілітаризації і деокупації грузинських територій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ