Події

У результаті авіаудару ВПС Афганістану в Шебергані вбито до 200 бойовиків

Майже 200 бойовиків руху "Талібан, зокрема їх лідер, були вбиті в суботу в місті Шеберган центрі провінції Джаузджан на північному заході Афганістану, повідомили в прес-центрі корпусу спеціального призначення афганської національної армії.

"Цього вечора військово-повітряні сили завдали удару по великому скупченню талібів, які планували здійснити напад на сили оборони і безпеки поблизу Тепаї Тагішахр у Шебергані, столиці провінції Джаузджан. Відповідно до перших повідомлень, вбито близько 200 терористів, включно з їх лідером", - уточнили в прес-центрі.

Зазначається, що в результаті нападу також було знищено понад 100 мотоциклів, велика кількість зброї та боєприпасів.

Раніше заступник начальника прес-центру міністерства оборони Фавад Аман повідомив, що ВПС США ввечері в суботу нанесли авіаудар по позиціях талібів у місті Шеберган.

"Сьогодні ввечері о 18:30 (17:00 за Києвом) в місті Шеберган, провінція Джаузджан, скупчення талібів було обстріляно літаком B-52. Терористи зазнали важких втрат у результаті авіаудару ВПС США", - повідомив Аман.

Таліби штурмують місто Шеберган, який є малою батьківщиною колишнього віце-президента, лідера партії Національний ісламський рух Афганістану (НІРА- об'єднує тюркомовне населення країни) маршала Абдул Рашида Дустума з початку червня. Дустум, який у червні-липні перебував на лікуванні в Туреччині, повернувся на батьківщину на початку серпня. Його повернення співпало за часом з початком найбільш активного нападу бойовиків на місто.

Напередодні урядовим силам в Шебергані, якими командує старший син Дустума -Йормухаммад, вдалося відбити черговий штурм талібів, сотні бойовиків вбиті. Але незважаючи на великі втрати, таліби стягнули в Джаузджан бойовиків із сусідніх провінцій, облога Шеберагана сьогодні тривала. За останніми даними, в суботу ввечері таліби змогли захопити значну частину міста.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ