Події

Для жителів Тарамчука відновлено постачання електроенергії - українська сторона СЦКК

Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) повідомляє про відновлення системи електропостачання на підконтрольній уряду України території в населеному пункті Тарамчук (Донецька область).

"13 липня внаслідок обстрілів окупантами забороненими Мінськими домовленостями артилерійськими системами, були пошкоджені лінії електромереж і трансформаторна підстанція. 170 будинків населеного пункту залишилися без електропостачання", - йдеться в повідомленні штабу Операції об'єднаних сил (ООС) в Facebook.

Зазначається, що виконання ремонтно-відновлювальних робіт було можливе тільки після надання гарантій безпеки, які Збройні Сили України надали одразу після отримання заявки від підприємства "ДТЕК Донецькі електромережі" 14 липня.

"Однак російсько-окупаційні війська надала такі гарантії лише 4 серпня. Завдяки взаємодії української сторони СЦКК з патрулями СММ ОБСЄ, командуванням Об'єднаних сил та представниками цивільно-військового співробітництва аварійно-відновлювальні роботи проведені з дотриманням наданих гарантій безпеки та контролю режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Робоча бригада здійснила заміну трансформатора, встановила дві опори та відновила 90 метрів ліній електропередач. Так, постачання електроенергії для жителів Тарамчука відновлено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ