Події

У Франції очікують у суботу на акціях протесту проти "санітарних перепусток" близько 200 тис. демонстрантів

Близько 140 акцій протесту проти розширення сфери застосування "санітарних перепусток", зокрема для відвідування ресторанів і поїздок на поїзді, літаку, заплановано на суботу в усій Франції, повідомляють французькі ЗМІ.

Влада очікує, що в демонстраціях візьмуть участь приблизно 200 тис. людей.

У Парижі погоджено чотири акції. Протестувальники мають намір вийти на вулиці також в Монпельє, Тулоні, Бордо, Ніцці та низці інших міст.

Противники "санітарних перепусток" вважають, що влада порушує базові права громадя, що не пройшли вакцинацію, обмежуючи їх пересування. У французькій опозиції вважають, що уряду, як мінімум, слід почекати з новими обмеженнями.

Цього тижня Конституційна рада Франції схвалила законопроект про розширення зони застосування "санітарних перепусток", зокрема для відвідування ресторанів і поїздок на поїздах і літаках усередині країни. Цей законопроект, який передбачає, зокрема, обов'язкову вакцинацію співробітників медичних установ, раніше був схвалений обома палатами французького парламенту.

Саме Конституційна рада була останньою інстанцією, у якої була реальна можливість зашкодити схваленню запланованих урядом заходів.

Уряд Франції планує, що закон почне діяти з 9 серпня. В цьому випадку - з 9 серпня у Франції потрібно буде пред'являти "санітарний паспорт", зокрема, при відвідуванні ресторанів, кафе, в транспорті (за винятком міського громадського транспорту). В "паспортах" має бути зазначено, що людина або вакцинована від COVID-19, або недавно здала негативний тест на коронавірус.

В уряді Франції переконані, що розширення застосування "санітарних паспортів" дозволить ефективніше боротися проти COVID-19.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ