Події

Швидкісні електропоїзди від Черкас до Києва запустять у 2021 році - Шмигаль

Швидкісні електропоїзди з Черкас до Києва запустять у 2021 році у зв'язку з електрифікацією залізниці до ст. Т.Шевченка у Смілі, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього року завдяки модернізації та електрифікації залізниці від м Черкаси до ст. Т.Шевченка в м. Сміла загальною протяжністю 30 км будуть запущені швидкісні електропоїзди від Черкас до столиці з часом у дорозі 2 год. 30 хв", - цитує Шмигаля прес-служба уряду.

Прем'єр наголосив, що електрифікація цієї ділянки - історичний момент, адже тільки два міста - Черкаси та Житомир - досі були позбавлені залізничного сполучення з переважною більшістю регіонів України.

Також завдяки електрифікації залізниці від Черкас до ст. Т.Шевченка жителі області отримають якісно нове приміське сполучення з обласним центром. Шмигаль також повідомив, що в планах на наступні роки передбачено продовження електрифікації від Черкас до станції Гребінка загальною протяжністю 90 км.

Крім того, повідомляється, що від Черкас буде запущено щоденні поїзди до сусіднього обласного центру - Кропивницького, а також можна буде запустити денний швидкісний потяг сполученням Харків - Черкаси - Львів, який проходитиме також через Полтаву, Білу Церкву, Вінницю, Хмельницький і Тернопіль.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ