Події

Португалія закликала інші європейські країни поділитися з нею запасами вакцини від COVID-19

Лісабон з метою прискорення вакцинаційної кампанії від COVID-19 попросив інші країни Європи виділити Португалії частину своїх вакцин, повідомляють у вівторок західні ЗМІ з посиланням на главу МОЗ країни Марту Теміду.

"(Португалія - ІФ) доклала величезних зусиль для отримання вакцин", - сказала вона за підсумками наради з експертами, присвяченої епідеміологічної ситуації в країні.

Так, координатор з вакцин Енріке Гувейя-і-Мелу оголосив, що Португалія розраховує отримати близько 1 млн доз вакцин за три тижні.

Зокрема, Португалія веде переговори з Італією про отримання ще 300 тис. доз.

Крім цього, країна отримала приблизно 290 тис. доз із Норвегії. У вівторок з Угорщини надійшло 200 тис. доз вакцини компанії AstraZeneca. Глава МЗС Португалії Аугушту Сантуш Сілва у зв'язку з цим сказав, що поставки вакцин від Угорщини демонструють "дух європейського співробітництва".

ЗМІ нагадують, що в Португалії з населенням приблизно в 10 млн людей повністю курс вакцинації завершили близько 4,5 млн осіб. Всього першу дозу вакцини отримали 6,5 млн осіб, і влада розраховує повністю прищепити 70% населення до кінця серпня. Також уряд чекає схвалення від органів охорони здоров'я початку вакцинації серед дітей 12-17 років - до початку навчального року.

Тим часом, в Португалії кілька тижнів спостерігається зростання захворюваності коронавірусом у зв'язку з циркуляцією штаму "дельта" - на нього тепер припадає понад 98% виявлених випадків COVID-19. У спробах стримати поширення вірусу влада вирішила поширити дію "санітарних перепусток" на ресторани і готелі, а також ввести комендантську годину ночами в найбільш уражених епідемією районах.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в Португалії за час пандемії виявили понад 956,9 тис. випадків зараження COVID-19, а понад 17,3 тис. інфікованих померли. Одужали понад 888,4 тис. осіб.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ