Події

До другого читання законопроекту про реформу містобудування подано понад 2,7 тис. правок - депутат

Депутати подали 2779 правок до другого читання законопроекту про реформу містобудування (№5655), повідомила у вівторок у Facebook народний депутат Олена Шуляк (фракція "Слуга народу").

Як повідомлялося, 1 липня Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №5655.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, він передбачає удосконалення питань щодо розробки проектної документації на будівництво та її експертизу, впровадження держреєстрації права на виконання будівельних робіт із використанням реєстру буддіяльності держреєстраторами, нотаріусами. Крім того, скасовується отримання дозвільної документації для одержання такого права.

Документ також розділяє повноваження органів містобудівного контролю і нагляду. Впроваджується поняття уповноважених осіб містобудівного контролю, які підлягають реєстрації та страхуванню. Замовник будівництва зможе самостійно обрати орган містобудівного контролю.

Законопроект пропонує утворити Містобудівну палату, яка курируватиме питання притягнення до відповідальності об'єктів нагляду. Органи місцевого самоврядування отримають функції нагляду за самовільним будівництвом.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ