Події

Мінкультури не надавало жодних дозволів на виконання земляних робіт і перебудову в садибі Терещенків у Києві - заява

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявляють, що не надавали жодних дозволів на проведення земляних робіт і перебудову садиби Терещенків у Києві.

"Житловий будинок", розташований за адресою м.Київ, бульв. Шевченка, 34 визнано пам’яткою архітектури місцевого значення у 1986 році. "Флігель" (бульв. Шевченка, 34/11) не занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, але рішенням Управління охорони пам’яток історії, культури та історичного середовища КМДА взято на облік як щойно виявлений об’єкт культурної спадщини. Обидва об’єкти перебувають у зоні відповідальності Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

За наявною в міністерства інформацією, в грудні 2019 року Департамент охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) погодив проект реставрації садиби та її пристосування під офісні приміщення. Водночас у рішенні департаменту було зазначено інформацію про необхідність отримання дозволу на проведення земляних робіт у Міністерства культури та інформаційної політики.

"На сьогодні жодних запитів на погодження науково-проектної, проектної документації, дозволів на проведення земляних робіт у садибі Терещенків до МКІП не надходило", - йдеться в повідомленні.

Крім того, міністерство зазначає, що з 1 січня 2019 року будь-яке будівництво або перетворення пам'яток, що передбачає зміни характеристик параметрів, без затвердження історико-архітектурного опорного плану Києва заборонено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ