Події

На заході США вирують руйнівні пожежі

Масштабна пожежа в американському штаті Каліфорнія за минулі вихідні зруйнувала кілька домоволодінь у віддалених і важкодоступних районах, повідомляє в понеділок агентство Associated Press (AP).

За його даними, в суботу, 24 червня, велика пожежа об'єдналася з невеликим загорянням і досягла населеного пункту Індіан Фоллс. Як повідомили представники пожежних служб, полум'я охопило майже 780 кв. км лісової території в округах Плумас і Бутте. Пожежні зазначили, що загоряння вдалося локалізувати на 21%.

У деяких населених пунктах у гірських районах і уздовж західного берега озера Альманор поширили розпорядження про евакуацію. Під загрозою загоряння опинилися понад 10 тис. будинків.

Продовжує бушувати ще одна пожежа в Каліфорнії на південь від озера Тахо. Це загоряння загрожує жителям поблизу кордону штатів Каліфорнія і Невада. Пожежа розпочалася 4 липня після удару блискавки, вона знищила щонайменше 23 будівлі, зокрема, понад 10 у Неваді. Займання охопило площу 272 кв. км. Його локалізували на 45%.

Як повідомляє AP, у пожежних службах зазначили прогрес в усуненні великого загоряння на півдні штату Орегон, яке поширилося на 1657 кв. км. Там пожежу змогли локалізувати на 53%. Вона зруйнувала 67 будинків. Жителів як мінімум 2 тис. будинків попросили евакуюватися.

Пожежі вирують також на південному заході штату Монтана. Минулого тижня як мінімум п'ять співробітників пожежної служби постраждали під час усунення загоряння через вихровий вітер. У неділю стан пожежних оцінювали як стабільний.

По всій країні було зафіксовано понад 85 вогнищ пожеж, більшість із них - у західних штатах. Хвиля пожеж викликана аномально високими температурами на заході США і тривалою відсутністю дощів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ