Події

На окупованій території Луганської області гострий дефіцит питної води

На території тимчасово окупованої Луганської області критично обмежені поставки питної води для населення, повідомила прес-служба Міністерства з питань окупованих територій (МінТОТ).

"За наявною інформацією на тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна адміністрація Росії критично обмежила поставки питної води населенню. Окупаційні режими Росії продовжують нахабно порушувати всі норми міжнародного і міжнародного гуманітарного права, нехтують забезпеченням базових потреб людей і, по суті, здійснюють геноцид", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в умовах аномальної спеки це може впливати на катастрофічне погіршення якості води, оскільки нерівномірна її подача призводить до застою, виникнення бактерій і поширення інфекційних захворювань.

"Згідно з інформацією, яку оприлюднює на своїх інтернет-ресурсах окупаційна "влада", на території м Кришталевий (Красний Луч) подача питної води здійснюється за графіком від 1-2 разів на тиждень графіком "через день" у залежності від району міста. На території с.Голубівське, с.Донецьке, м.Кіровськ - подача питної води відбувається тільки 1 раз на тиждень, м. Кадієвка (Стаханов) - частково 1 раз на 2-3 дні", - додали у відомстві.

Також повідомляється, що на території Алчевська, де спостерігається один із найбільш забруднених показників питної води, заявлене водопостачання через день, проте за наявною інформацією воно відсутнє кілька діб поспіль.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ