Події

Більшість киян підтримують ініціативи міської влади щодо МАФів - опитування

Більшість киян підтримують ініціативи міської влади щодо МАФів, такі як встановлення єдиного архітектурного стандарту й заборона на розміщення кіосків уздовж основних транспортних магістралей, повідомляє соціологічна група "Рейтинг" за підсумками проведеного опитування.

"74% підтримують упровадження єдиного архітектурного стандарту для МАФів, 65% підтримують продаж права встановлення МАФів підприємцям через конкурс у системі Prozorro. Противників цих ініціатив 13-14%. Понад 50% підтримують заборону встановлення МАФів уздовж основних транспортних магістралей і заборону розміщення торговельних кіосків у радіусі 200 метрів від виходів зі станції метро. Третина скоріше не підтримує такі ініціативи (32% і 36% відповідно)", - зазначається у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому в понеділок.

Більше ніж 80% опитаних підтримують заборону продажу тютюнових виробів у МАФах біля шкіл і дошкільних закладів, 69% підтримують заборону продажу алкоголю в кіосках. Противників цього 13% і 19% відповідно.

Понад 90% опитаних згодні з тим, що підприємці повинні нести відповідальність за вивезення сміття і прибирання території навколо своїх МАФів, а також із тим, що влада повинна позбавляти дозволів на торгівлю МАФи в разі встановлення фактів антисанітарії.

Понад дві третини опитаних (70%) згодні з твердженням, що зовнішній вигляд МАФів псує архітектурний вигляд міста, 23% - не згодні.

До нещодавнього звільнення від торговельних кіосків 28 підземних переходів столиці позитивно ставляться 73% опитаних, 14% ставляться нейтрально до цієї ініціативи київської влади, 9% - негативно.

Опитування було проведено в період з 10 по 14 липня серед жителів Києва віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність 1200 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більше ніж 2,8%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ