Події

Глава МОК закликав японців підтримати Олімпіаду і спортсменів

Глава МОК Томас Бах закликав японську громадськість підтримати спортсменів на Олімпійських іграх, не дивлячись на побоювання ввезення нових випадків COVID-19 на тлі прибуття в країну іноземців, повідомляють західні ЗМІ.

"Я звертаюся до японців із закликом вітати цих спортсменів тут, на змаганнях усього їхнього життя", - сказав Бах.

Він зазначив, що "дуже добре обізнаний про скептицизм" серед японців щодо Ігор. Напередодні під час візиту до Хіросіми його зустріли протестувальники з плакатами, на яких були гасла проти Олімпіади. Однак, Бах наголосив, що проведення Олімпійських ігор безпечне.

"Я хотів би ще раз попросити і смиренно запросити японський народ вітати і підтримати спортсменів з усього світу", - додав він.

В Олімпійському селищі в Токіо в суботу виявлений перший випадок зараження COVID-19. Генеральний директор оргкомітету Токіо 2020 Тосиро Муто підтвердив, що позитивний тест на вірус здав іноземець зі складу організаторів Олімпіади, але не став називати ім'я і національну приналежність хворого.

У суботу позитивні тести здали 15 людей - семеро з персоналу, який забезпечує Ігри, шестеро зі складів делегацій і два журналісти. З них вісім людей - іноземці.

Олімпійські ігри в Токіо, перенесені на рік через пандемію коронавірусу, пройдуть практично без глядачів і відповідно до жорстких правил карантину.

Спортсмени тільки починають прибувати на Ігри, які відбудуться з 23 липня до 8 серпня.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ