Події

У Великій Британії вперше за півроку добовий показник заражень COVID-19 перевищив 50 тис.

У Великій Британії зафіксовано черговий рекорд за кількістю хворих коронавірусом за добу - вперше за півроку виявлено понад 50 тис. нових заражень, повідомляє в п'ятницю телеканал Sky News з посиланням на дані уряду.

Згідно з цими даними, в країні за останні 24 години діагностували 51 тис. 870 випадків заражень COVID-19, що є рекордним показником з середини січня. Для порівняння, напередодні цей показник склав 48 тис. 553, тиждень тому - трохи більше 42 тис., а ще тижнем раніше - близько 35,2 тис.

Крім того, у Великій Британії за минулу добу зареєстровано 49 смертей серед інфікованих. Напередодні померли 63 людини з COVID-19, що також є максимальним показником добової смертності з 26 березня.

Як зазначає Sky News, погіршення ситуації з коронавірусом спостерігається на тлі активної вакцинації жителів. За даними британського Мінохоронздоров'я, вже понад двох третин дорослого населення країни повністю вакциновані.

Незважаючи на зростання випадків захворювання і смертності, влада Великої Британії має намір перейти до фінальної стадії зняття обмежень в Англії.

"Ніколи не буде ідеального часу для цього кроку, оскільки ми просто не можемо викорінити цей вірус - хочемо ми цього чи ні, коронавірус нікуди не подінеться", - заявив раніше цього тижня міністр охорони здоров'я країни Саджид Джавід, коментуючи наміри уряду.

З 19 липня в Англії буде дозволено не носити маски в деяких громадських місцях, буде знято обмеження на зібрання і частково скасоване соціальне дистанціювання. Також знімуть обмеження на кількість осіб у ресторанах і нічних клубах.

Проте, мер Лондона Садік Хан у середу попросив корпорацію Transport for London (TfL) продовжити вимагати від пасажирів носити маски в громадському транспорті навіть після скасування в Англії обмежень.

Крім того, з 19 липня почнуть знімати обмеження і в Шотландії. За словами першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен, Шотландія перейде до нульового рівня обмежень, відповідно до якого соціальна дистанція скоротиться до одного метра, в приміщенні дозволять збори до восьми осіб, а в громадських закладах - до десяти людей. Паби і ресторани працюватимуть до опівночі.

У Великій Британії за час пандемії коронавірусу виявили понад 5,3 млн випадків COVID-19, більш ніж 128,6 тис. інфікованих померли. Понад 4,3 млн осіб одужали.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ