Події

ВР призначила Монастирського міністром внутрішніх справ України

Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ України.

Відповідне рішення підтримав 271 народний депутат на засіданні парламенту в п'ятницю.

Після цього, відповідно до закону, Монастирський достроково склав повноваження народного депутата. Це рішення підтримали 340 народних депутатів. Крім того, Монастирський склав присягу члена уряду.

Довідка. Денис Монастирський - український юрист, політик. У різні роки працював юристом у компаніях Hillmont Partners, Global Ties KC, ТОВ "Лігал Консалтинг".

Був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Верховної Ради восьмого скликання Антона Геращенка, який наразі є заступником глави МВС.

На дострокових парламентських виборах 2019 року Монастирського було обрано народним депутатом від партії "Слуга народу". У ВР дев'ятого скликання очолював комітет з питань правоохоронної діяльності.

Як повідомлялося, Арсен Аваков у вівторок подав заяву про звільнення з посади, яку Верховна Рада підтримала 15 липня.

Президент України Володимир Зеленський запропонував на посаду нового керівника Міністерства внутрішніх справ України кандидатуру голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Пізніше стало відомо, що до Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ