Події

Кулеба: Україна відіграє провідну роль у захисті свободи слова в регіоні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із представницею ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Терезою Рібейро, яка відвідує Україну з візитом на його запрошення.

"Дмитро Кулеба підтвердив незмінну підтримку мандата представниці ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, готовність до подальшої тісної і конструктивної співпраці. Він запевнив у відданості України зобов'язанням щодо захисту свободи слова та незалежних ЗМІ, підтримки професійної діяльності незалежних медіа, безпеки журналістів", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Міністр також порушив тему критичного стану свободи слова та незалежних ЗМІ на тимчасово окупованих Росією територіях Криму і Донбасу, закликав представницю ОБСЄ максимально використати свій мандат для сприяння звільненню незаконно заарештованих Росією журналістів.

Кулеба відзначив справу українського позаштатного журналіста "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка, якого незаконно заарештували і катували у тимчасово окупованому Криму, і закликав ОБСЄ докласти всіх зусиль для його звільнення.

Крім того, міністр наголосив, що Україна докладає системних зусиль у сфері протидії дезінформації всередині держави та на міжнародній арені. Він висловив сподівання на плідну співпрацю з Офісом представниці ОБСЄ з питань свободи ЗМІ на цьому напрямі.

"Глава української дипломатії підкреслив провідну роль України у забезпеченні свободи слова в регіоні. Він нагадав, що іноземним журналістам, яких Мінськ і Москва позбавили права на професійну діяльність, наша держава надає можливість працювати та висвітлювати події у Росії та Білорусі з України", - йдеться в повідомленні.

Кулеба наголосив, що російська агресія проти України, яка включає дезінформацію та пропаганду, залишається ключовою загрозою безпеці та свободі слова в країні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ